Print pagina

Dokter Dichtbij: nu ook voor de huisartsenpost!

Spoedpost Huisartsenzorg Deventer is Ook toegankelijk via de app Dokter Dichtbij. Deze functie is beschikbaar voor patiënten die voor de spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren zijn aangewezen op de Spoedpost Huisartsenzorg Deventer in het Deventer Ziekenhuis. Het gaat dan specifiek om patiënten uit de regio Bathmen, Broekland, Colmschate, Deventer, Diepenveen, Heeten, Holten, Luttenberg, Mariënheem, Markelo, Nieuw Heeten, Raalte, Schalkhaar, Terwolde, Twello en Wilp. 

De app is een initiatief van de gezamenlijke huisartsen uit Deventer en omstreken. Via de app kan de patiënt, naast de eigen huisarts, ook de Spoedpost Huisartsenzorg bereiken. Nieuw is dat de patiënt vanuit de app direct kan aangeven dat hij/zij gebeld wil worden door een triagist van de Spoedpost Huisartsenzorg. De patiënt ziet direct in beeld op welk tijdstip er terug gebeld wordt. Deze functionaliteit is nadrukkelijk bedoeld voor urgente huisartsenzorg. In levensbedreigende situaties belt de patiënt met 112. Door deze terugbelfunctionaliteit hoopt de Spoedpost, ondanks de toenemende zorgvraag, wachttijden aan de telefoon zo veel mogelijk te voorkomen.

Overigens kunnen patiënten die ‘ouderwets’ bellen met de huisartsenpost er ook voor kiezen om teruggebeld te worden, in plaats van in de wacht te gaan staan. Ruim een derde van de bellers kiest daar op dit moment al voor.

Via de app "Moet ik naar de dokter" kan de patiënt bepalen of hij/zij contact op moet nemen met een huisarts. De patiënt beantwoordt een aantal vragen, waarna een advies gegeven wordt door de app. Dat kan bestaan uit een advies wat de patiënt zelf kan doen, of een advies om een dokter te raadplegen. De medische inhoud van de app is gevalideerd door het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Tot slot is het via de app Dokter Dichtbij voor patiënten ook mogelijk overdag een afspraak te maken bij hun eigen huisarts, herhaalmedicatie aan te vragen of een vraag te stellen.

Dokter Dichtbij is te downloaden in Google Play en de App Store. Meer informatie is te vinden op de website www.dokterdichtbij.nl.

Voor dringende hulp
van de huisarts buiten
kantoortijden.

Bel de Spoedpost Deventer

0570 - 501 777

 

Spoedpost Deventer
Nico Bolkesteinlaan 75
7416 SE Deventer