Print pagina

Hoe werkt de huisartsenpost?

De Spoedpost Huisartsenzorg Deventer e.o. is de huisartsenpost voor de regio Deventer. De huisartsenpost is er voor medische hulp die niet kan wachten tot uw eigen huisarts weer bereikbaar is. De huisartsenpost werkt op afspraak, u moet dus altijd eerst bellen:

0570 - 501 777

In een levensbedreigende situatie belt u 112.


In dit animatiefilmpje wordt uitgelegd hoe de huisartsenpost werkt.

Wilt u weten of het nodig is om de huisartsenpost te bellen, dan kunt u ook kijken op de website  www.thuisarts.nl of download de gratis app "Moet ik naar de dokter?

Dokter Dichtbij
Via de gratis app Dokter Dichtbij kunt u – als de huisartsenpost geopend is -  een verzoek indienen om teruggebeld te worden.

Openingstijden
De huisartsenpost is bereikbaar op werkdagen tussen 17.00 uur en 08.00 uur. In het weekend en op feestdagen is de huisartsenpost 24 uur bereikbaar.

Houd de volgende gegevens bij de hand als u de huisartsenpost belt en als u naar de huisartsenpost komt voor een afspraak:

  • uw BSN nummer;
  • uw verzekeringsgegevens;
  • de naam van uw huisarts;
  • eventuele medicatie;
  • geldig legitimatiebewijs.

Als u voor iemand anders belt, wil de doktersassistent soms de patiënt zelf spreken. Bel daarom in de buurt van de patiënt en zorg ervoor dat u zijn of haar gegevens bij de hand heeft.

Ervaren doktersassistenten doen de eerste opvang
Als u de huisartsenpost belt, krijgt u een doktersassistent aan de lijn. Deze is speciaal opgeleid voor het werken op de huisartsenpost. Door het stellen van vragen, komt de doktersassistent tot een snelle eerste beoordeling. Deze vragen zijn door artsen opgesteld. Twijfelt de doktersassistent, dan zal die altijd de aanwezige huisarts raadplegen.

Het gesprek met de doktersassistent leidt tot vijf mogelijkheden voor afhandeling van uw vraag:

  1. De doktersassistent geeft zelf een advies over hoe u moet handelen.
  2. De doktersassistent verbindt u door met de huisarts of laat de huisarts terugbellen.
  3. De doktersassistent maakt een afspraak voor een bezoek op de post.
  4. De doktersassistent vraagt de rijdende huisarts om een visite bij u aan huis te brengen. 
  5. De doktersassistent beslist tot een spoedvisite door de rijdende arts of de ambulance.

Bezoek aan huis
Tijdens de diensten is een huisarts beschikbaar die visites rijdt in een speciaal daarvoor uitgeruste auto met chauffeur. Alleen wanneer reizen naar de huisartsenpost om medische redenen niet mogelijk is, komt de huisarts naar u toe. De huisartsenpost werkt nauw samen met de ambulancediensten in de regio. Wanneer de huisarts niet binnen korte tijd aanwezig kan zijn en snelle hulp wel noodzakelijk is, dan wordt een ambulance gestuurd.

Waarom moet u soms wachten ?
Wanneer u een afspraak heeft op de huisartsenpost, meldt u zich bij de balie van de Spoedpost. Het kan gebeuren dat u later aan de beurt bent dan is afgesproken. Dit komt omdat er soms spoedgevallen tussendoor komen of omdat een afspraak voor u langer duurt.

Wat kost een bezoek aan de huisartsenpost?
De kosten van huisartsenzorg worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit geldt ook voor uw contact met de huisartsenpost.

Heeft u medicijnen nodig?
Wanneer de huisartsenpost medicijnen voorschrijft, dan kunt u deze ophalen bij de Dienstapotheek in de centrale hal van het Deventer Ziekenhuis. Deze heeft dezelfde openingstijden als de huisartsenpost. Gebruikt u al medicijnen? Neem dan een actuele medicatielijst mee.

Wat gebeurt er met uw gegevens?
Als u in de regio Deventer woont, zijn in de meeste gevallen uw gegevens bij de huisartsenpost bekend. Uw eigen huisarts ontvangt dan de volgende werkdag een bericht over uw contact met de huisartsenpost. Woont u buiten de regio Deventer dan is dit meestal niet het geval. Zorg er daarom voor dat u uw gegevens bij de hand heeft als u belt.

Gegevens over uw contact met de huisartsenpost worden elektronisch opgeslagen. Alle telefoongesprekken met de huisartsenpost worden opgenomen en bewaard. In beide gevallen gebeurt dit volgens wettelijke regels.

Waar vindt u de huisartsenpost?
De huisartsenpost in Deventer bevindt zich in de Spoedpost van het Deventer Ziekenhuis. In het weekend is er op vaste tijden ook spreekuur in huisartsenpraktijk Blekkerhoek in Raalte. Hier kunnen inwoners van Raalte en omgeving terecht, na te hebben gebeld met de huisartsenpost in Deventer 0570-501777. 

Bezoekadres Deventer (bij het Deventer Ziekenhuis)
Spoedpost Huisartsenzorg Deventer e.o.
Nico Bolkesteinlaan 75
7416 SE  DEVENTER

Bezoekadres Raalte (alleen in het weekend)
Huisartsenpraktijk Blekkerhoek
De Blekstraat 24
8102 BD in Raalte.

Heeft u nog vragen?
Voor meer informatie kijkt u onder Veelgestelde vragen.

 

Voor dringende hulp
van de huisarts buiten
kantoortijden.

Bel de Spoedpost Deventer

0570 - 501 777

 

Spoedpost Deventer
Nico Bolkesteinlaan 75
7416 SE Deventer