Uitgelicht

Regioplan Midden-IJssel

De afgelopen maanden is de HCDO betrokken geweest bij de totstandkoming van het regioplan van de regio Midden-Ijssel. In het…

Jaarverslag 2022

Met enige trots presenteren we hierbij ons Jaarverslag 2022! Afgelopen jaar hebben we met elkaar weer hard gewerkt aan ons motto: zorgen dat de huisarts zorg kan leveren, zoals huisartsenzorg bedoeld is: dichtbij, persoonlijk en van goede kwaliteit.

HCDO lanceert traineeship triagisten

De Huisartsen Coöperatie Deventer en omstreken (HCDO) heeft een traineeshipprogramma voor triagisten ontwikkeld. De enige eis om hieraan mee te kunnen doen, is het hebben van een zorgachtergrond op MBO-niveau. Het traineeship duurt drie maanden. Kandidaten kunnen dan aan de slag op de Spoedpost in Deventer. Het programma is opgestart om het personeelstekort te voorkomen. Geïnteresseerden kunnen tot en met vrijdag 21 juli reageren als ze interesse hebben in het traineeship. Het streven is om bij voldoende animo in oktober te starten.

Zij-instromers klas opleiding doktersassistenten van start

Woensdag 10 mei was het zo ver: de opleiding Doktersassistenten voor de zij-instromers ging van start. Het was een intensieve dag vol indrukken, kennismaken en wegwijs raken in de systemen van ROC Twente. Dat vertellen deelnemers Christien ten Have en Susan Palsrok. De eerste ervaringen zijn positief en de dames zijn nu nog gemotiveerder om er een succes van te maken. Susan neemt ons in haar vlog mee met haar ervaringen. Christien vertelt in dit artikeltje over haar indrukken.

HCDO Green Team werkt aan duurzame huisartsenzorg in Salland

Met elkaar een groene golf veroorzaken. Waarnemend huisarts Marrit Kool maakt zich daar vol overtuiging sterk voor. Samen met haar collega’s Akkelien de Vries en Diederik Drost is ze lid van ‘The Green Team’ en maakt ze plannen om de huisartsenzorg in Salland duurzamer te maken. Klein beginnen, maar met groots effect voor patiënt, huisarts en de aarde, dat is het doel. Dit jaar zetten zij een eerste stap en starten zij onder andere met het bewust maken van huisartsen, apothekers en patiënten op het gebied van het voorschrijven en weggooien van medicatie. Maar er volgt nog veel meer!

Elf zij-instromers starten verkorte opleiding Doktersassistente

Het is donderdag 15 maart. De elf deelnemers die de verkorte opleiding tot Doktersassistente gaan volgen, ontmoeten elkaar die dag voor het eerst. Er is speciaal voor hen een kick-off georganiseerd. HCDO heeft gekozen voor de mbo-opleiding Doktersassistent niveau 4 in samenwerking met Endoor om het dreigende tekort aan doktersassistentes te voorkomen. Op 10 mei start de opleiding bij ROC Twente. De opleiding duurt in totaal 52 weken en bestaat uit een koppeling van theorie en praktijk.