Uitgelicht

GLIMdag

GLIMdag voor alle medewerkers van de HCDO praktijken was een groot succes. Lees verder ….

Samenwerking huisarts en medisch specialist leidt tot betere zorg

Per 1 juni 2024 overleggen huisartsen in Deventer en omgeving direct met medisch specialisten van Deventer Ziekenhuis over mogelijke doorverwijzing, diagnose of behandeling. Dit meedenkconsult, nieuw in deze regio, is een initiatief van Huisartsen Coöperatie Deventer en omstreken (HCDO), Deventer Ziekenhuis en Salland Zorgverzekeraar. Doelen zijn een verbeterde patiëntenzorg, kortere wachttijden en lagere kosten door voorkomen van een doorverwijzing.

Regioplan Midden-IJssel

De afgelopen maanden is de HCDO betrokken geweest bij de totstandkoming van het regioplan van de regio Midden-Ijssel. In het…

Jaarverslag 2022

Met enige trots presenteren we hierbij ons Jaarverslag 2022! Afgelopen jaar hebben we met elkaar weer hard gewerkt aan ons motto: zorgen dat de huisarts zorg kan leveren, zoals huisartsenzorg bedoeld is: dichtbij, persoonlijk en van goede kwaliteit.

HCDO lanceert traineeship triagisten

De Huisartsen Coöperatie Deventer en omstreken (HCDO) heeft een traineeshipprogramma voor triagisten ontwikkeld. De enige eis om hieraan mee te kunnen doen, is het hebben van een zorgachtergrond op MBO-niveau. Het traineeship duurt drie maanden. Kandidaten kunnen dan aan de slag op de Spoedpost in Deventer. Het programma is opgestart om het personeelstekort te voorkomen. Geïnteresseerden kunnen tot en met vrijdag 21 juli reageren als ze interesse hebben in het traineeship. Het streven is om bij voldoende animo in oktober te starten.

Zij-instromers klas opleiding doktersassistenten van start

Woensdag 10 mei was het zo ver: de opleiding Doktersassistenten voor de zij-instromers ging van start. Het was een intensieve dag vol indrukken, kennismaken en wegwijs raken in de systemen van ROC Twente. Dat vertellen deelnemers Christien ten Have en Susan Palsrok. De eerste ervaringen zijn positief en de dames zijn nu nog gemotiveerder om er een succes van te maken. Susan neemt ons in haar vlog mee met haar ervaringen. Christien vertelt in dit artikeltje over haar indrukken.