Zij-instromers klas opleiding doktersassistenten van start

11 mei 2023

Christien en Susan delen hun eerste ervaringen

Woensdag 10 mei was het zo ver: de opleiding Doktersassistenten voor de zij-instromers ging van start. Het was een intensieve dag vol indrukken, kennismaken en wegwijs raken in de systemen van ROC Twente.  Dat vertellen deelnemers Christien ten Have en Susan Palsrok. De eerste ervaringen zijn positief en de dames zijn nu nog gemotiveerder om er een succes van te maken. Susan neemt ons in haar vlog mee met haar ervaringen. Christien vertelt in dit artikeltje over haar indrukken.

,,Het was leuk om kennis te maken met alle medeleerlingen en met de leraren”, vertelt Christien. ,,We hebben, naast onze eigen groep, nog acht anderen die op eigen initiatief de opleiding zijn gaan volgen. Dus we zijn met een klasje van 19 mensen, variërend in de leeftijd 25-59 jaar. Erg leuk om iedereen te leren kennen en ieders eerste ervaringen met de stageplekken te horen. Ook heel prettig om een aantal leraren ontmoet te hebben.
Ze gaven ons echt het gevoel er voor ons te zijn. Maar ze wezen ons wel op onze eigen verantwoordelijkheid. Kom je niet naar de lessen? Prima, maar accepteer dan ook de gevolgen. En dat is terecht natuurlijk. We kunnen ook zelf proefexamens aanvragen of vakken versneld volgen. Heel goed om dat allemaal te weten.”

De eerste dag hebben de dames niet alleen uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en met de leraren, maar ook met de website van ROC Twente. ,,Ze hebben ons wegwijs gemaakt in de systemen waarin we alle informatie over de opleiding en de vakken kunnen vinden”, vertelt Christien. ,,Erg nuttig, maar ook best vermoeiend. Ik merk dat mijn hoofd nu vol zit. Het was een intensieve dag, nu is het tijd om alles te laten bezinken. Morgen weer een dag. Dan starten de eerste inhoudelijke vakken. Ik kijk er naar uit!”


Deel dit bericht