Jaarverslag 2023

Samen sterk voor vertrouwde huisartsenzorg dichtbij

Juist in 2023, waarin de toekomst van huisartsen zorg toenemend onder druk staat,  heeft HCDO meer structuur aangebracht in haar activiteiten door het formuleren van de visie ‘Samen sterk voor vertrouwde huisartsenzorg dichtbij’. De basis bestaat uit: coördineren in een vertrouwde regio, realistisch digitaliseren en toename en behoud van professionaliteit.

Toekomstbestendige Spoedpost
Voor de Spoedpost huisartsenzorg heeft HCDO zich sterk gemaakt om het tekort aan triagisten aan te pakken. Met resultaat. Vanaf begin 2024 is de bezetting van de triagisten weer op sterkte.

Voor iedereen een vaste huisarts
HCDO werkt aan het uitbreiden van de capaciteit van huisartsenzorg in de stad Deventer. In 2023 hebben we samen met de gemeente Deventer stappen gezet om meer huisvesting te realiseren voor startende huisartsen.

Slimmer en efficiënter ondersteunen
HCDO treft voorbereidingen voor een uniform telefonieplatform voor de Spoedpost en huisartsenpraktijken in de regio. Ook zijn de voorbereidingen voor een gezamenlijke Werkenbij-website gestart.

Digitale dokter
HCDO heeft Consult Voorbereidende Vragenlijsten ingevoerd voor de chronische zorg. Het invullen van deze vragenlijsten bevordert dat patiënten voorafgaand aan hun afspraak met de praktijkondersteuner Huisartsenzorg al nadenken over hun gezondheid en welke onderwerpen zij graag willen bespreken. Zo kan de praktijkondersteuner meer tijd besteden aan diepgaande gesprekken.

Beter samenwerken in het netwerk
De partijen van Salland United hebben het IZA-regioplan Midden-IJssel opgesteld. Dit plan is de leidraad voor partijen zoals HCDO, gemeenten en Salland Zorgverzekeraar om de komende jaren samen te werken aan ambities op het gebied van zorg en gezondheid in Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst.

Over HCDO
Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO) streeft ernaar om de huisartsenzorg in de regio op hoog niveau te houden. Daarvoor ondersteunt HCDO huisartsen op diverse gebieden, zodat zij zich volledig kunnen richten op hun werk als zorgprofessionals.

Meer informatie
Het jaarverslag is gepubliceerd op onze website. Voor vragen kunt u contact opnemen met de HCDO via het
e-mailadres info@hcdo.nl of telefoonnummer 0570 – 501 777.